9 Ocak 2015 Cuma

Kısır




















İçindekiler:

3 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı nane
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
500 gr bulgur


Sos:

Bir kasenin içerisine salça, isot, pul biber, karabiber, kimyon ve nane ekleyerek iyice karıştırın. Sonrasında 1 su bardağı sıvı yağımızı da ilave ederek bir müddet daha karıştırın.


Bulgurumuzun üzerine 1 adet soğanı küp şeklinde doğrayın. 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek 500 ml sıcak su ile ıslatıp yarım limonu sıkın ve karışım suyu iyice çekene kadar yaklaşık yarım saat bekleyin.

Suyunu çekmiş karışımımızın üzerine hazırladığımız sosu ilave edip elinizle iyice yoğurun.

Arzuya göre kısırımıza dereotu, maydanoz, taze soğan ve nar ekşisi ekleyerek tadına tat katabilirsiniz.

Kısırımız servise hazırdır. 

Afiyet olsun :)

not: Bu tadılmış ve denenmiş tarif içim Müge Arın'a teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder