8 Şubat 2012 Çarşamba

Sütlaç




















Malzemeler:

1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 büyük çay bardağı pirinç
1 paket vanilya


Tencereye boşalttığımız pirincimizi yüzeyine kadar su ile doldurup haşlayın. Pirinçler suyunu çekince 1 litre kadar süt ekleyip kaynayana kadar karıştırın.

Ayrı bir yerde bir kaba nişastayı döküp üzerine biraz süt ekleyip tamamen çözün.

Sonra bu karışımı pirincimize yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.

Karışımımıza şekerimizi ilave edip karıştırmaya devam edelim.

En son olarak vanilya ve çok az tuz ekleyerek hafif koyulaşana kadar karıştırın. 

Sütlacımızı kahselere boşaltarak soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra isteğe göre tarçın ile süsleyerek sütlacımızı servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder