17 Ocak 2012 Salı

Limonlu İrmik Tatlısı




















Malzemeler:

1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı (500 ml) süt
2 su bardağı su
2 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu



İrmik dışındaki tüm malzemeleri tencereye boşaltıp orta ateşte pişirin. Sonrasında irmiği azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.

Karışımımız koyulaştığında ıslattığımız borcamın içerisine dökün ve soğumaya bırakın.


Tatlımız soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Bu güzel tarif icin Cok tesekkürler,lütfen yeni tariflerinizi bekliyoruz.

    YanıtlaSil