26 Ocak 2013 Cumartesi

Peynirli Poğaça




















İçindekiler:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Alabildiğince un
Yarım kalıp beyaz peynir
Peynir hariç tüm malzemeleri bir kaba boşaltıp alabildiği kadar un ekleyin.

Karışımımızı 15 dakika kadar dinlendirin.

Peyniri ayrı bir kabın içerisine rendeleyin.

Hamurumuzdan bir parça kopararak yuvarlak şekilde yayın ve ortasına uygun miktarda peyniri ekleyin.

Yaydığımız hamur parçalarını peyniri içerisinde kalacak şekilde kapatın.

Fırın tepsisine yağlı kağıdı yayarak üzerine kapadığımız hamurları yerleştirin ve üzerine umurta akı sürün.

Arzuya göre hamurlarımızın üzerine çöre otu da ekleyebilirsiniz.

Tepsimizi fırına verip 150 derecede üstleri pempeleşinceye kadar pişirin.
Peynirli poğaçalarımız servise hazırdır.

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder