19 Ocak 2015 Pazartesi

Ev Yapımı Yoğurt




















İçindekiler:

1 Litre Süt
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
2 adet Kesme Şeker


Sütümüzü bir tencerede kaynatalım ve dibini tutmaması için arada sırada karıştırarak şekerleri ilave edelim.


Kaynar sütümüzü çatlamayan bir kaba veya borcama boşaltalım ve serçe parmağımız çok yanmayacak kıvama gelecek kadar soğumaya bekletin.

Ayrı bir kasede hazırladığımız 3 yk yoğurdumuzu biraz karıştırarak sulandıralım. 

Kıvama yelen sütümüze ilave ederek bir iki defa yavaşça karıştıralım ve kabın kapağını kapatalım.

Kabımızı sıcak durması için iyicene sarın.

Not: Kabı ne kadar sıcak tutarsanız yoğurdunuz o kadar iyi tutar.

Not2: Ben yoğurdumu geceden mayalayıp sabaha kadar bekletip sabah bir kaç saat dolaba koyuyorum.

Yoğurdumuz servise hazırdır.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder