31 Ocak 2012 Salı

Dalyan Köfte




















 Malzemeler:

700 gr kıyma
1 çay bardağı bezelye
3 yumurta
Yarım ekmek içi
1 adet sovan
Tuz
Karabiber


 Bir kabın içerisine kıymayı, ekmek içini, 1 adet yumurtayı, sovanı, tuzu ve karabiberi koyarak iyice yoğurun.

Karışımımızı yuvarlak şekilde elimizle yayarak içine 1 veya isteğe göre 2 adet yumurta ve bezelyeleri yerleştirerek rulo şeklinde sarın. Avucunuza biraz yağ dökerek köftemizin her tarafını sıkıca kapatalım.


Tepsimizin tabanını yağlayarak veya yağlı kağıt koyarak köfteyi yerleştirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.

200 derecede ısıttığımız fırında köftemizi en az yarım saat pişirin.
Köftemizi fırından çıktıktan sonra soğuk veya sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder