30 Ocak 2012 Pazartesi

Milföylü Makarna




















Malzemeler:

Yarım paket fiyonk makarna
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
8 adet milföy hamuru
1/3 kalıp rendelenmiş beyaz peynir
1/3 kalıp rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 avuç maydanoz
1 tutam çörekotu


Bir kabın içerisine makarna dışındaki malzemeleri koyarak karıştırın.

Makarnamızı haşlayıp süzdükten sonra hazırladığımız karışımın içerisine döküp karıştırın.

Dört adet milföy hamurunu un ile açtıktan sonra birleştirerek kenarlarından bastırarak önceden yağladığımız borcamımızın tabanına yayın. 

Tabanın üzerine tüm malzememizi boşalttıktan sonra üzerini de aynı şekilde dört adet milföy hamuru ile kapatın.

Üst yüzeyi 1 adet yumurta sarısı ile sıvayın ve üzerine çörekotu sertişpirin.

Makarnamızı 180 derecede üstü kızarana kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder