22 Ocak 2012 Pazar

Elmalı Tart




















Malzemeler:

65 gr yağ
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet orta boy elma
Yarım çay bardağı süt


Yuvarlak bir kek kalıbının tabanını aliminyum folyo ilşe kaplayarak folyonun üzerini azıcık yağlayın.

Elma dışındaki tüm malzemeleri ayrı bir kapta mikser ile karıştırın.


Yağladığımız folyonun üzerine elmaları dilim dilim dizelim. Üzerine, karışımımızı elmaları kaplayacak şekilde dökelim. 175-200 derece de 40 dakika pişirelim.


Piştikten sonra soğumasını beklediğimiz tartımızı kalıptan çıkartalım. Üzerine pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder