26 Ocak 2012 Perşembe

Patlıcan Kayığında Makarna




















Malzemeler:

1,5 su bardağı küçük yüksük makarna
3 adet orta boy bostan patlıcanı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet küçük boy sovan
250 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
1 adet küçük domates
Tuz
Karabiber

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.

Orta boy bir tencerenin içine tereyağını eritip ince kıyılmış sovanı rengi dönene kadar kavurun. Sonra kıymayı ve salçayı ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra ince kıyılmış domates, tuz ve karabiberi de ekleyerek süzdüğümüz makarnayı karışımımıza döküp karıştırın.

Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarıp kalan oyuk kısımlara zeytinyağı sürerek 200 derecedeki fırına verin. Patlıcanlar kızarana kadar bekleyin.

Kızarmış olan patlıcanların içini hazırladığımız karışım ile doldurup tekrardan fırına vererek üzerlerinin kızarmasını bekleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder