11 Şubat 2012 Cumartesi

Revani




















Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

 Şerbet için bir tencerenin içerisinde toz şekeri ve suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek bir müddet daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.

Kabın içerisinde yumurta ve şekir çırpın. Sonrasında diğer tüm malzemeleri içirisine katıp tahta kaşık ile iyice karıştırın.

Yağladığımız fırın tepsisine tüm karışımı dökün ve 170 derecde 20 dakika pişirin.
Sıcak revanimizi fırından çıkararak üzerine soğumuş şerbetimizi dökün ve dinlenmeye bırakın.

Revanimizi arzunuza göre hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder