14 Şubat 2012 Salı

Fırında Mücver




















Malzemeler:

4 adet kabak
10 dal maydanoz
4 dal taze sovan
2 adet yumurta
2,5 çay bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
100 gr (1 dilim) beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Terciğe göre rendelenmiş kaşar

Taze sovanı ve maydonozu incecik kıyın. Beyaz peyniri ufalayın. 1 kabın içerisine kabak ve kaşar haricinde tüm malzemeyi koyun.

Ayrı bir kabın içerisine kabakları kazıyıp rendeleyin. Suyunu sıkarak posasını diğer kaptaki hazırladığımız karışımımızın içerisine boşaltıp iyice karıştırın.

Önceden yağladığımız kücük boy borcama tüm karışımı döküp 200 derecede 1 saat pişirin.

Mücveri fırından almaya 10 dakika kala isteğe göre rendelediğimiz kaşarı mücverin üzerine serpip tekrar fırına atıp üstü kızarana kadar bekleyiniz.

Mücverimiz biraz soğuduktan sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder