18 Nisan 2012 Çarşamba

Milföylü Ay Çöreği




















Malzemeler:

8 adet milföy
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı galete unu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet yumurta


Bir kabın içerisine cevizi, sütü, toz şekeri, galeta ununu, vanilyayı, tarçını ve yumurta akını koyarak iyice karıştırın.

Milföy hamurumuzu düz bir zemine yatırıp biraz unlayarak açın.

Sonra üzerine hazırladığımız harcımızı çaprazlama şekilde yerleştirin.

Harcımızı koyduktan sonra milgöyümüzü üçgen şeklinde kapatın.

Üçgenimizi yuvarlayarak yarım ay şekline getirin.

Ay çöreklerini yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizin.

Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı suyu karıştırarak çöreklerimizin üzerine sürün.

Son olarak çöreklerimizin üzerine toz şeker serperek üstleri kızarana dek 190 derecede fırına verin.

Fırından çıkarttıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder