14 Nisan 2012 Cumartesi

Yumurtalı Tatlı




















Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilya
700 ml süt

Bir kabın içerisinde yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın.

Karışımımıza un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Karışımımızı çırparken sütümüzü yavaş yavaş ilave edin.

Önceden yağladığımız borcama karışımımızı döküp 175 derecede üstü iyice kızarana ve katılaşıncaya kadar iyice pişirin.

Tatlımız soğuduktan sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder