6 Nisan 2012 Cuma

Perde Pilavı




















Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı tatlı ayıklanmış badem
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Tuz, Karabiber, Yenibahar



Yufka İçin:
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
Alabildiği kadar un

Bir kabın içerisine tüm yufka malzemelerini katıp ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.

Kıvama gelen hamurumuzu 20 dakika kadar dinlendirin.

Bir tencererin içerisinde yağı koyup sovanı soteleyin. Sonra üzerine dolmalık fıstık ve 1 su bardağı bademi ekleyip kavurun.

Üzerine yıkadığımız pirinci, kuş üzümünü, tuz ve yeni bağarı da katarak tekrar kavurun ve yüzeyine gelecek kadar su ekleyip pişirin.

 Dinlendirdiğimiz hamuru düz bir zemine yayarak oklava yardımıyla açın.

Geri kalan bademleri önceden yağladığımız borcamın yüzeyine yerleştirin.

Açtığımız hamuru kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin ve içini soğumuş olan iç pilav ile doldurup üstünü kapatın.

Önceden ısıtılmış fırınımızda 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra perde pilavımızı borcamı ters çevirerek çıkarıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder