2 Nisan 2012 Pazartesi

Portakal Tatlısı




















Malzemeler:

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı yoğurt
100 gr eritilmiş tereyağı
150 gr tuzsuz lor
1 tane portakalın kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbet İçin:

3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
1 adet portakalın suyu

Şerbet için  tencerenin içerisinde yukarıdaki malzemeleri kaynatın ve soğumaya bırakın.

Ayrı bir kabın içerisinde ilk önce yumurta ve şekeri çırpıp sonradan diğer malzemeleri ekleyerek iyicene karıştırın.

Önceden yağladığımız tepsimize karışımımızı dökerek fırına verin.

175 derecede üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.

Karışımımız piştikten sonra sıcak iken soğuk şerbetimizi yavaş yavaş yedirin ve şerbeti emmesi için dinlendirin.

Şerbeti emdikten sonra tatlımızı arzuya göre hindistan cevizi ile de süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder