16 Mayıs 2012 Çarşamba

Peynirli Tepsi Böreği




















Malzemeler:

2 yumurta
6 yaprak yufka
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı yağ
yarım çay bardağı su
Göz kararı bolca peynir
Maydanoz

Bir kahsenin içerisine yumurtamızı, sütümüzü, yağımızı ve suyumuzu ekleyerek iyice karıştıralım ve sosumuzu hazırlayalım.

Ayrı bir kahsede ufaladığımız peynirimizi ve maydonuzu katıp peynirleri ezmeden kaşık yardımıyla iyice karıştırın.

Önceden yağladığımız tepsiye 1 yaprak yufkayı köşeleri sarkacak şekilde yayarak döşeyip üzerini hazırladığımız sos ile ıslatın.

Üzerine 2. yaprak yufkamızı alttaki yufka görünmeyecek şekilde parçalı şekilde yayarak üzerini sos ile ıslatın.

3. yaprak yufkamızı alttaki yufka görünmeyecek şekilde parçalı şekilde döşeyerek bu sefer sos yerine peynir harcımızı üzerine yayın.

Peynirden sonra kalan yufkaları teker teker alttaki yufka görünmeyecek şekilde parçalı şekilde yayarak üzerini sos ile ıslatın.

En son ilk yapraktan sarkan yufkaları bohça şeklinde kapatarak üzerine son kalan sos harcımızı dökün ve çatal ile böreğimizin bir kaç yerini delin.

Tepsimizi 225 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra böreğimizi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder