9 Mayıs 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar




















Malzemeler:

4 adet ayıklanmış enginar
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kutu garnitür
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı un
2,5 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Tuz, dereotu

1 kabın içerisine un, tuz, toz şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyerek karıştırarak sosu hazırlayın.

Bir tencerenin içerisine enginarlarımızı yerleştirerek üzerlerine garnitürleri koyun ve hazırladığımız sosu enginarlarımızın üzerine gezdirin.

En son limon suyunu da enginarların üzerine dökün ve kapağını kapatarak 1 saat kısık ateşte pişirin.

Enginarlarımızı piştikten sonra servis tabağına alarak isteğe göre dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder