10 Aralık 2013 Salı

Vişneli Muhallebi



İçindekiler:
1 Litre Süt
2 Çorba Kaşığı Nişasta
1 Su bardağı Toz Şeker
3 Çorba Kaşığı Un
1 Paket Vanilya

Vişne Sosu:
2 Su Bardağı Vişne Suyu
Yarım Su Bardağı Toz Şeker
2 Çorba Kaşığı Nişasta

1 tencerenin içerisine süt, nişasta, toz şeker ve unu dökerek kaynayana kadar karıştırın.


Kaynadıktan sonra bir paket vanilyayı ilave ederek bir iki dakika kadar daha karıştırın.


Muhallebinin yapışmaması için önceden ıslattığımız borcama tenceredeki tüm karışımı boşaltın ve soğuması için bekleyin.

Oda sıcaklığına geldikten sonra muhallebimizi soğuması için buzdolabına yerleştirin.

Sıra geldi vişne sosumuza. Vişne suyunu uygun bir tencerenin içerisine boşaltın. Toz şeker ve nişasta ekleyerek koyu bir kıvam elde edene kadar hafifçe karıştırın.


Soğumuş olan muhallebimizin üzerine vişne sosumuzu dökerek tekrar oda sıcaklığına gelene kadar muhallebimizi bekletin ve tekrar soğuması için buz dolabına yerleştirin.


Soğuduktan sonra muhallebimizi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder