26 Ocak 2014 Pazar

Şekerpare




















İçindekiler:

2 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Fındık

Şurup:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu

Yumurta, şeker, sıvı yağ, kabartma tozu ve unu derin bir kabın içerisine koyarak iyice yoğurun.

Fırın tepsisine yağlı kağıdı koyun. Karışımımızı avucumuzun içinde top top yapın ve üzerlerine fındığı yerleştirin.

Tepsi üzerine dizdiğimiz şekerparelerimizi fırında 200 derecede üstleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Fırından çıktıktan sonra şekerparelerimizi bir müddet soğumaya bırakalım.

Şurup için şekeri ve suyu tencerede kaynatın ve tam kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. Biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Şurubumuzu soğuttuğumuz şekerparelerimizin üzerine dökelim.

Not: Şekerparelerimizin soğumuş, şerbetimizin sıcak olmasına dikkat edin.

Şekerparemiz şurubu emdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder