26 Ocak 2014 Pazar

Beşamel Soslu Tavuk




















İçindekiler: 

4 veya 5 adet tavuk göğsü
1 kavanoz garnitür
Tuz, karabiber

Beşamel Sos İçin:

750 ml süt
2 kaşık Becel yağ
1 su bardağı un
Tuz

Tavukları iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Haşladığımız tavukları bir borcamın içine ufalayın.

Ufalanmış tavuklarımızın üzerine önce tuz ve karabiberi ekleyin sonrasında tüm garnitürü üzerine yayın.

Bir tencerenin içerisinde ilk önce unu ve beceli iyice kavurun.

Karışımımıza sütü azar azar ilave ederek her ilavede tencereyi iyice karıştırın.

Not: Karışımı bu aşamada çok iyi karıştırmazsanız unlar top top olacaktır.

Not: Yine de karışımımızda topaklar oluştuysa bir süzgeç yardımıyla bunlardan kurtulabilirsiniz.

Hazırladığımız beşamel sosumuzu tavuğunuzun üzerine dökün.

Tavuğumuzu 200 derecede önceden ısıttığımız fırının içine atın.

Not: Arzuya göre çıkmasına yakın üzerine rendelenmiş kaşar ilave edebilirsiniz.Kaşarlar eriyince fırından çıkartın.


Piştikten sonra tavuğumuz servise hazırdır.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder