28 Mart 2012 Çarşamba

Elmal Poğaça




















Malzemeler:

I. Grup
1 paket sana yağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardagı yoğurt
1 adet kabartma tozu
Alabildığı kadar un

2. Grup
2 büyük elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

1 kabın içerisine 1. grup malzemeyi ekleyerek yoğurun.

Hamurumuzu yoğurduktan sonra 15 dakika kadar dinlendirelim.

1 tavanın içerisine 2. grup malzemeyi ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin.

Tavamızdaki karışımı suyunu biraz çekene kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakın.

 Hamurumuzun içini elmalı karışımımızın katısı ile doldurduktan sonra 175 derecede üstü hafif pembeleşinceye pişirin.

Poğaçamızı fırından çıkardıktan sonra arzuya göre üstlerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder