23 Mart 2012 Cuma

Patatesli Börek




















Malzemeler:

6 adet patates
4 yaprak yufka
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pulbiber

Patatesleri önce haşlayıp sonra bir kaba rendeleyin.

Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip bir çatal yardımıyla iyice karıştırın.

Başka bir kahsenin içerisine su, süt ve yağı ekleyerek karıştırın.

İlk yufka yaprağını temiz ve düz bir zeminde açıp üzerine süt, su ve yağ karışımımızı yayarak üzerine 2. yaprağımızı yerleştirin ve aynı işlemi tekrarlayın.

Böğreğimizi 2 yaprak yufka içine saracağız yani 3. ve 4. yaprakların içlerinide ayrı olarak dolduracağız.

Hazırladığımız her 2 yaprak yufkayı da üçgen şekillerde keserek her üçgeni hazırladığımız patates harcı ile sarın.

not: sadace patates değil, kaşar veya kıyma ile de yufkalarımızı doldurarak harika lezzetler elde edebilirsiniz.

Sardığımız yufkalarımızı önceden yağladığımız tepsimizin üzerine dizin ve üzerine biraz yumurta sarısı, arzuya göre çöre otu, ekleyin.

Tepsimizi 225 derecede yaklaşık  20 dakika pişirdikten sonra böreklerimizi sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder