3 Mart 2012 Cumartesi

Etli Yaprak Sarma




















Malzemeler:

1 kg kıyma
1 kg yaprak
2 çay bardağı pirinç
2 adet sovan
2 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, nane

Yaprakları tencerede kaynayan suda 2 dakika kadar bekletip alın.

Dolma için sovanı rendeleyip diğer tüm malzemeler ile bir kapta yoğurun.

Yaprakların sapını koparıp düz bir zeminde içerisine harcımızı koyarak sıkıca sarın.

Sardığımız dolmaları bir tencerenin içerisine yerleştirip içine salçalı su ilave edip üzerine parça halinde yağ ekleyin.

En son dolmalarımızın üzerini bir tabak ile kapatarak yapraklar yumuçayıncaya kadar pişirin.

Piştikten sonra dolmalarımızı arzuya göre yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder